Transport Fever: Mod információk

Mi az a "mod"?

A mod egy olyan kiegészítés a játékhoz, amit nem a hivatalos játékfejlesztői készítettek. Ezek megváltoztathatják a játékot, hozzáadhatnak vagy elvehetnek elemeket. Lényegében egy MÓDosítás. Az angol modification szó rövidítése.

Miért jók a módok?

A Transport Fever játékhoz készült modifikációk nagy része új elemeket, jűrműveket ad a játékhoz, de vannak olyanok is, amik a gyárak termelését növelik meg vagy akár saját magunk építhetünk gyárakat, egy kattintással. Így a módok segítségével akár több száz (vagy ezer) különböző járműből választhatunk, új épületeket használhatunk és villámgyors, akár 500 km/h sebességű vonatunk is lehet. Nagyon sok mod pedig a tájékp formálásához ad hozzá, nem véletlenül lehet virtuális terepasztal építőset játszani a Transport Fever játékkal.

Mod-ok veszélyei

Mivel a modifikációkat nem a hivatalos fejlesztők készítik, ezért van némi kis rizikó azok használatával. Tapasztalataink alapján, ritkán fordul elő probléma és általában azok is orvosolhatók. Ezen problémákból írnék most néhányat:

  • Mod használatával nem kapsz achivement-et.
  • Ha egy mod használatával elindítasz egy pályát, utána arra a modra szükséged lesz, ha folytatni szeretnéd.
  • Egy pálya a folytatáskor (betöltéskor) új módokat aktiválhatunk, de régieket nem tudunk inaktiválni.
  • Azon módok, amik nem megfelelő minőségűek, kifagyaszthatják a játékot. (pl. egy hibás vasútállomás módnál, amikor azt az épületet szeretnéd építeni)
  • A játékhoz érkező frissítések, javításokkal akadhatnak egyes régi módok.